تشکیل کارگروه فعالیت مشترک وزارت نیرو با شهرداری‌ها/ تعرفه‌ جدید خرید تضمینی برق تجدید پذیرها تا پایان شهریور ابلاغ می‌شود

وزیر نیرو گفت: این وزارتخانه درصدد تشکیل کارگروهی میان شرکت‌های آب و برق با شهرداری‌ و شورای شهر یزد(به عنوان پایلوت سایر شهرها) برای تعریف پروژه‌های مشترک است تا خروجی آن موجب افزایش تاب‌آوری و مانایی استان‌ در برابر مسائلی از قبیل تغییرات اقلیمی و کاهش نزولات جوی شود.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای یزد، رضا اردکانیان در بدو ورود به استان یزد با حضور در صحن شورای اسلامی این شهر و پس از استماع سخنان شهردار، رئیس و اعضای شورای شهر یزد در خصوص فعالیت‌های مشترک میان صنعت آب و برق با این مراکز گفت: وزارت نیرو هم اکنون در استان یزد 136 پروژه آب و برق با اعتباری بالغ بر دو هزار و 200 میلیارد تومان در دست اجرا دارد.
وی با بیان اینکه این طرح‌ها به طور متوسط 40 درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند، ادامه داد: براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته درصددیم تا بخش قابل توجهی از این پروژه‌ها تا پایان دولت دوازدهم به پایان برسد.
وزیر نیرو افزود: در جریان این سفر نیز 34 پروژه آب و برق با اعتباری بالغ بر 101 میلیارد تومان به بهره‌برداری خواهند رسید که این طرح‌ها شامل تامین آب شرب، سامانه‌های بهبود کیفی آب، برق‌رسانی و آبرسانی روستایی و نیروگاه تجدیدپذیر است.
اردکانیان در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: ما در سازمان اداری کشور با دو مشکل جدی مواجه هستیم. بحث نخست ساختار شدیدا متمرکز و دیگری تمرکزگرایی شدیدا بخشی‌نگر است. ما امروزه اختیارات را در تهران و ستاد با توجیهات مختلفی از قبیل مسئولیت ناپذیری مدیران استانی متمرکز کرده‌ایم.
وی تصریح کرد: مطمئنا اداره کشور 80 میلیونی ما به چنین روشی امکان‌پذیر نیست و بایستی به سمت یک تمرکززدایی شدید برویم. از این رو وزارت نیرو نیز آماگی دارد تا جایی که ظرفیت وجود دارد به مدیران استانی اختیار بدهد تا آن‌ها با همکاری استانداران به عنوان نماینده عالی دولت در استان فعالیت‌ها را به پیش‌ ببرند.
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه در بخش آب نیازمند فعالیت بین‌بخشی هستیم، ادامه داد: کار در این حوزه زمانی به سامان می‌رسد که دستگاه‌های مختلف با هم به فعالیت بپردازند و ما قادر باشیم پروژه‌های تعریف کنیم که انجام آن و خروجی محصولاتش مستلزم کار چند دستگاه با یکدیگر باشد.
وزیر نیرو با اشاره به برنامه بلندمدت این وزارتخانه برای واگذاری مدیریت آب و برق شهرها به شهرداری‌ها، گفت: وزارت نیرو این وظیفه را برای خود قائل است که در بخش آب و برق تنها یک تنظیم کننده و تامین کننده این دو محصول باشد ولی در بخش‌های توزیع و سایر مسائل به آرامی وظایف را به شهرداری‌ها واگذار کند.
 
تشکیل شرکت‌های غیردولتی آب و فاضلاب استانی
اردکانیان با اشاره به اینکه در آستانه ادغام شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی هستیم، ادامه داد: وزارت نیرو درصدد تشکیل شرکت‌های غیردولتی آب و فاضلاب استانی است تا مسئولیت این دو بخش را یک مجموعه در هر استان بر عهده داشته باشد.
وزیر نیرو اضافه کرد: در آینده نیز احتمالا نام این مجموعه اصلاح و تحت عنوان شرکت‌های آب به فعالیت خواهند پرداخت چرا که در ادبیات دنیا مسئله‌ای به نام فاضلاب چندان وجود ندارد. آب در دنیا با رنگ‌های مختلفی از جمله آب خاکستری، سبز و... شناخته می‌شود که تمامی این منابع در اختیار دستگاه تامین کننده آب هر کشور است و بایستی آن‌ها را مدیریت و توزیع کند.
 
ایجاد کارگروه فعالیت مشترک وزارت نیرو با شهرداری‌ها
وی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از مسیر فعالیت بین بخشی را طی کرده‌ایم، بیان کرد: شهرداری‌ها سهام‌دار اصلی شرکت‌های آب و فاضلاب هستند و ما آمادگی داریم کارگروه مشترکی به صورت پایلوت در استان یزد میان شرکت‌های آب و برق با شهرداری‌ و شورای شهر به منظور تعریف پروژه‌های مشترک تشکیل شود تا خروجی آن موجب افزایش تاب‌آوری و مانایی استان در برابر مسائلی از قبیل تغییرات اقلیمی و کاهش نزولات جوی شود.
اردکانیان با اشاره به ظرفیت مناسب استان یزد برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی، گفت: در طی چندماه اخیر به دلیل نوسانات نرخ ارز روند توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر دچار کندی شده بود که راه‌کارهایی به منظور اصلاح این وضعیت و بازگشت جذابیت سرمایهگذاری در این بخش تدوین شده است.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته تعرفه‌های جدید خرید تضمینی برق تجدیدپذیرها تا پیش از مهرماه امسال ابلاغ خواهد شد.

«محمدمهدی جوادیان زاده» مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد نیز در ادامه با بیان این که یکی از اولویت ها در کمیته تخصصی آب و تعاملات بین شهرداری ها، بخش شرکت های آب وزارت نیرو، آب و فاضلاب شهری و آب منطقه ای کاهش میزان مصرف آب فضای سبز شهری به ویژه در زمینه جداسازی آب شرب است، تصریح کرد: در گذشته 8 درصد آب شرب در بخش فضای سبز مورد استفاده قرار می گرفت که 65 درصد آن مربوط به شهر یزد بوده است.

وی افزود: خوشبختانه با همکاری صورت گرفته این میزان به 3 درصد کاهش یافته است و با توجه به این که برنامه جداسازی آب شرب اولیت کاری شورای شهر یزد می باشد امید داریم میزان مصرف آب شرب در بخش فضای سبز به صفر برسد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد به پیگیری های صورت گرفته در خصوص بحث پساب اشاره کرد و گفت: براساس مصوبه هیأت وزیران، شرکت آب و فاضلاب باید فاضلاب خام را در اختیار شهرداری ها قرار دهد تا با آبیاری فضای سبز میزان مصرف آب را بهینه کنند .

وی در پایان خاطرنشان کرد: اکنون براساس دستورالعمل جدید وزارت نیرو باید مدل اولیه در کمیته برای تصمیم گیری ارائه گردد که اگر این روش اجرایی شود، سرمایه گذاری در استان صورت خواهد گرفت.


 

 

 

 

 

 

کد خبر: 1870
  تاریخ خبر : 1398/06/24
  آخرین به‌روزرسانی : 1398/06/24
 دره شیری
 325